Friday, December 31

WELCOME 2011 . bye bye 2010 );


yeay ! 2011 hurm . jap2 lagi beberapa minit jew lagi na 2011 . cepat2 harapan !


~ na jadi orang yang lebih matang

~ mahu orang lebih respect pada saya . hurm , lagi pea eak ??

~ ha ! saya nak baiki result saya .

~ insyallah saya nak sangat saya jadi anak kebanggaan umi n abah saya .

~ erm . na hubungan saya and dia bekekalan sampai bila-bila . yeay !

~ and saya nak baiki apa yang telah saya rosakkan hurm )_;

~ and become more focus !

eayh , kita dop tulis2 enrty saya baru tahu saya da 20 tahun aiyoooooo!!!!!!

cik Belle Shaharin da tua la ... hahahah =))))

cepat2 la berubah tabiat yang buruk2 tu eayk hee ...



Thursday, December 23

I DO LOVE SLING BAG !




hurm cuti neh wat kan belle rambang mata dengan sling bag sekarang ,.
ermm eish ikut kan ati na beli jer , tapi wet nye ciput jea aisey );
ari tu g penang murah2 jea kot sling bag . geram na beli tapi umi cakap " ta yah la da banyak da beg ", ermm terpaksa lepaskan walau hati terpaksa .
weekend neh sy kea seremban gie jenjalan . last weekend ta dapat sling bag although price cheeper than kuantan . aku akan kuatkan semgat utuk meninjau sling bag hee (;
gelaksikit HAHAHAHAH !!!

pepehal doakan saya eh bukan saya saje yang pegi all my family members pegi .

selamat pergi abehkan duit and selamat sampai ke rumah . keh2 !!!

actully belle suke all this stuff mcm susah org na sama dengan belle .
ha . mcm tula . belle beli susah org na jupe gak .
otw na beli bag neh . na cari ala2 vintage la plak.
e seronoknye . . wink wink ^_^

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ slingbag ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
ilovethisstuff

Thursday, December 16

im become an employee... *_^

jeng-jeng !! cik belle da keje la.. arghh !! bukan keje gaji bes
ar pom

kije cari smpingn na cri pengalaman jer...

keje kat kedai tudung RAFFAZ kat indian town kuantan jea kot...

tapi best la dpt bende barula kije neh...

how na communicate ngn org .

and how na kira pantas haa...

math aku da la fail !! haa... so aku kene pikap la sikit haa....

jap2 !!! na posing neh ckit !! hee =)




dalam kesengalan
haa !!! =)


neh anak owner kedai uh zulaikha secantik orangnyer nama dia..

coklet ta mata aku haa !!!! (poyo jea )




fuhhh ... bila tader customer gile la .... bapak laa borim nyer !!! neh la kije aku ...

ta borak men hurmm tu jela.. tapi havoc gile la !!!



borak ngn tika neh budak kat tmpt kije..
bile da borim..


pahtu bace majalah anis neh lepas ulang-ulang majalah neh.... eish al maklumlah kedai dia der mjalah islamic jer tader la na mcm aku remaja... pahtu majlh merepek..
elok jugak aku keje situ dpt la tengok mjlh islamis keh3 =)



pahtu mem bende neh lego kot men yang susun2 huruf jadi perkataan uh.

aku susun bukan kadi perkataan tapi aku susun bia sampai tinggi pahtu tiup haaa !!!

macm org gile pom ader ting tong !!! haaaaa!!!

u know what i love my life ♥ ~~~~~~~~~~~~!!!

HAAAAPPPY BUFDAYYY CIK BEELLLLEEE !!!!!







HAAAPPPY BUFDAY TO ME !! HAPPY BUFDAY TO MEE ( poooohhhhh "tiup lilin ")

hee . da besar da saya . =)

da cukup 19 tahun . belle epi gile tahu hari neh .

pagi2 lagi da celcom anta kerdit rm30 ringgit memang syok gile la...

haa !!! tu yang epi smpai ta ingat dunia kol sumer org haa!!!!

percume lagi pangilan percume 7hari ... ee seronok gile .

although . ta dapat adiah dari cpe2 tapi ia culup bermakna kat belle bile sume org wish..

sekurangnyer der org ingt kita an ???

td balik keje adik belle yang kecik skali hakim bg kad ucapan konon2 la..
(keje parttime kat kedai tudung cuti kan )

haa . lawak gile kot ...

hee ... ermm actually aku happy sgat hari nieh . =)

untuk tahun neh org yang wish aku dulu (through fone ) :

1. of course la my boy : cik adiey saya =)
2. mira my bff !!! i love her !!
3. adik aku acik ...
4. is my sis ...
5. my bff too MILO !!! @ hafizah..
6. my mother UMIII!! terharu sgt msj yang umi bg hee =)

and others through facebook..

thank alot buddies.... i love u all muaaah !!!



Thursday, December 2






D E C E M B ER !!!!!



p/s : i'm wishing something and i very excited waiting this month!!!

Wednesday, December 1

Ada Apa Dengan Cinta?



Cinta itu adalah sesuatu yang indah bila kita mengharunginya. .

Cinta itu sebenarnya sangat memedihkan bila ia menguris hati yang lelah kerana cinta. .

Tapi sebenarnya bila kita bercinta . . . . . . .



Kita telah mendidik jiwa kita . .

Untuk menyayangi dan disayangi . .

Ada apa sebenarnya dengan cinta ?

Apakah aku juga seorang hamba cinta ?
Cinta itu datang tanpa kita duga . .

mugkin juga cinta itu akan pergi disaat kita tak menduga juga . .

Disaat itu kita merasakan pahitnya manis cinta itu . .

Hangatnya cinta itu bila seseorang . .

Saling mencintai dan saling memerlukan .

Dan saling memahami . .

Kejujuran dalam bercinta ?

JUJUR?
yea jujur . .ia sangat diperlukan dalam kita menyelaminya . .

kenali pasangan akan kau kenal ADA APA DENGAN CINTA?

Monday, November 29

I was Happy . I was In Love . I was Sad =(




















maaf dengan ketelajuranku berkata-kata,
ia sangat menyiksa dirimu,
aku tahu aku hanya insan yang lemah yang hanya,
mahu dicintai sepenuh hatimu,


aku takut !
aku takut untuk hati ini kedua kalinya di hiris bak sembilu,
dirimu amat bermakna untuk diriku,
maafkan aku . .
dari apa yang berlaku aku tahu dirimu melakukanya demi aku !
aku buntu cara dirimu mencintai aku . .
yaa , setelah ini berlaku memang terbukti dirimu mencintaiku. .





tapi maafkan aku. . .
aku jadi begitu aku takut..takut akan terjadinya lagi..
ianya sangat sakit bila diingat kembali..
aku tidak men
yalahkan dirimu tapi...
aku tahu ...
kita manusia yang lemah yang akan tidak lari dari KESILAPAN..
tapi sebenarnya kesilapan itu sebenarnya mengajar kita lebih menjadi dewasa...
dewasakan diri..dewasa pemikiran kita..
aku terlalu buntu sekarang...
aku ta tahu lagi.....
pe aku harus buat...
jangan diungkap kata perpisahan pada aku...
ia sangat menyiksakan batinku...
ia sangat pedih...
sekali lagi maafkan diatas ketelanjuran ku berbicara...
aku nak dirimu tahu aku sangat merinduimu....

kata2mu.....sungguh aku mahukannya kembali....
ermm....fikirlah yang terbaik untuk dirimu dan diriku akan aku terima segalanya....

Saturday, November 27






Listening : GADIS SEMASA

I LIKE THIS SONG . . . VERY SEMPOI !

L . O . V . E




When you are together with that special
someone,
you pretend to ignore that person. But
when
that
special someone is not around, you might
look
around to find them. At that moment, you
are
in
love.

Although there is someone else who
always
makes
you laugh, your eyes and attention might
go
only
to that special someone. Then, you are in
love.

Although that special someone was
supposed to
have called you long back, to let you
know of
their safe arrival, your phone is quiet. You
are
desperately waiting for the call!
At that moment, you are in love.

If you are much more excited for one
short e-
mail from that special someone than
other
many
long e-mails, you are
in love.

When you find yourself as one who
cannot
erase
all the messages in your answering
machine
because of one message from thatspecial
someone,
you are in love.

When you get a couple of free movie
tickets,
you
would not
hesitate to think of that special someone.
Then,
you are in love.

You keep telling yourself, "that special
someone
is just a friend", but you realize that you
can
not avoid that person's special attraction.
At
that moment, you are in love.

While you are reading this page, if
someone
appears in
your mind, then u are in love with that
person.

p/s : i want happy always.... =) smile...

hurmm . . . banyak benda berlaku . .
1st sekali yeay!!! paper da abeh . .
coti jela kite neh . .
tapi bile cuti per nak wat neh ?????
mikir dari semalam gieh neh ??

umie kite suh kije ?

haa ???? kije hurmm.....

ley ke aku neh ???

kije ? belle are you serious?

hurmm .......=(

Thursday, November 18

Jangan sedih .."ta mao" =(


iha tader pic di bawah so replace ngn yg neh.


adeh asal si Rafiq neh der..???bantai jela = .~

kawan jgn la derpessed mcm neh...
ta per kiter kejar sama2 keh....
per yg berlaku .....


cheer la babe =)
nty kite sama2 gie stady sama2 ...
sama..gie kelass struglle...
then kite nek stage...

and kite grad saammaa keh =)
senyum kit =)
lagi2...

eish ta mou cdey2 gneh...nty sya pom sdey
syum keh....
try lagi blaja lagi muuaahhh...
sayang sume girls DCN 2A..

Yat | Fara | Wawa | Iha | Fika

p/s : i want we can grad together and can proud our parent...=)

Monday, November 15

i'm speechless . . .


oke . so far so ???

what im done ishh . . .

geramm . . .

exam sem neh macm k.o jerk ???

=(

p/s : nak nangis T_T....

Friday, November 12

Permulaan menjadi bintang * !!!

while performing haha!!! ingat balik kelakar =)
nie plak kami pergi pantai desaru berlatih...hee kat tepi pantai nyayi hahah.....!!!!

hari itu menjadi sejarah saya mula menyanyi .
ianya bermula dgn my sista ALOM .
actually supposedly alom yg g ke pertandingan uh disebbkan alom byk sgt event
yg nak dibuatnya dia replace dgn sy . heee..
nervous kot . its first time to me to performed compare to my sis she quite longer involved singing..

ermm GOing to KPM Bandar Penawar adalah sesuatu yg gerun...=(
hee..tapi adanya kenkwan saya iaitu

is . dek fatin . kak hOney . Yana . Asi .

Asri . sHow . Hanis . n my Guitar =Yamin=.

thank to all coz supporting me.. u all memg supportive .
belle terharu sangat...!!

ehh...ta lupe sir BU ngam sir FAIZIL memg sir The HAVOC!!!!

even though kalah...tapi sy ta kisah sbb sy smpaikan nyayian saya dengan baik
n tepukan gemuruh dari audience..
hee....
well its first time im singing and join contest..
it no wonder i didnt win..
it oke..next time i want to try again =)

Thursday, November 11

exam oh exam !!


i really don noe ... tension kowt exam neh !!! aiyahhh!!!

paper JAVA da lepas tadi hurmm =( entah ape yang aku jawab .??

erm have three paper left ...

ACCOUNT , NOS , BUSINESS ENGLISH !!

although my carrymark so far oke . but i need to struggle for it . .

for all my dearest people that i love...

please pray for belle =(

wishing her best of luck =)

p/s : need to study to grab 3.00 ^ !!!!! gambate!!!!

Sunday, October 31

OMG ! really exam around the corner ? ?

weh . seram dowh . asal aku ta realized bende neh ?
weh study ? lm g kowt pe tah lagi na bukak buku ?
asal la malas sgt . . . weh bell ko kate ko na dapat pointer lagi tinggi???
pe neh ta wat pape pom . . >.<>
i need to focus . .more !


p/s : wants miracle comes . . can i ??

Tuesday, October 5

TrY To BeLieVe THis!



♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.



1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.



2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.



3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.



4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.



5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...



6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.



7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.



8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.



9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.



Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.



Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..



PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..


~ALLAH knows BESt!~♥

Monday, October 4

<------LyR!c----->

D’Masiv feat. Kevin Aprilio – Rindu Setengah Mati (OST Kejora dan Bintang)

aku ingin engkau ada di sini

menemaniku saat sepi
menemaniku saat gundah

berat hidup ini tanpa dirimu

ku hanya mencintai kamu
ku hanya memiliki kamu

reff:

aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati

meski tlah lama kita tak bertemu

ku selalu memimpikan kamu
ku tak bisa hidup tanpamu

repeat reff

aku rindu setengah mati

aku rindu setengah mati kepadamu

sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu

Lirik lagu D’Masiv feat. Kevin Aprilio – Rindu Setengah Mati (OST Kejora dan Bintang) ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 terbaru.

Sunday, October 3

im.trying to be okeiyh!!

aku akan meghitung hari bertemu dengannya. Ah! aku akan cuba tahan sedaya upaya aku. Kenapa benda neh berlaku bila hubungan kami mula mekar?? kenapakah..aku akan sedaya upaya berharap dia tak berubah. aku berharap sangat..aku kalu boleh na jupe ngan dia sebelum pergi..
aku rindu sangat kat dia. tolong la paham...ye...aku akn sentisa menahan hati ini....
adiey,,,,...!!!!!!adiey!!!!!!!!!!!! jauh nye kamu pergi tinggalkan ain?????? kenapakah jauh sangat!!!!!! sob.sob.sob.sob......T_T....................................................
..........................................................................na jupe adiey!!!...................................................................................................................aku sayang dia................................................panahan pe yang aku dpaat dari kau neh???????????????????????????????????????????/

dak.cik awak akan pergi jauh.
jauh sangat dari sineh..
dak cha harap sangat dak cik ta lupakan janji dak cik....
dak cha rindu sangat dak cik....

walaupun kita jauh kita tetap bersama...
sebab kita memang saling menyangi...

I LOvE YoU.SaYanggggss.......

....T_T....

sob.sob..
p/s : harap b sihat saja..dan ingat selalu bby kat cini..bby selalu ingt kat b...i love u sygsss....muah...<3<3





Tuesday, September 28

HaNG oUt W!F tHeM....

mira yang cumey...!!
ermmm.....delicious....
sweet cOuple..
mee noodle station

suke betol hang out ngan diorang ari uh...
thank you yunk...!!blanje ari tuh...!!
sayang ko sgt...
ermmm,,....
happy tgk kawan2 aku happy...
ngn aLin n Anoi...
hehe =)
sori p!c korunk ta der...
HAHAH....
MIRA....thank again....!!! so nice,darling...
happy with you all...
and my alom and syah....
wishing both of you hapiness....

;))........

Friday, September 24

is that so easy to say S O R R Y !!!! T_T

kenapa!! senang sangat cakap sori lepas da sakitkan hati orang...
memang hati aku nie untuk disakiti an....
memang...
buatlah...
buatlah.... cakap...memang senang.....tapi buktikanlah!!!
perlu ke macam neyh...????

hati aku sakit tahu tak!!!

Tuesday, September 21

gembira sangat . (*_*)


fall love with you make me sick
pain in love heart =)
because of you sayang..
you make my life cheer always...
i'm so happy i have you..
im glad with you...
we have all the chemistry dear...

sayang i always be there for you...

that my promises...

(*_~)

Monday, September 20

i want that!!! please....


camera tu....saya nak...saya nak tangkap sume yang da kat atas muke bumi neh...
bila ley saya dapat...hurm

=(

nak sangat....

Sunday, September 19

make me smile =)

This is my family. . .banyak kerenah..banyak peel...tapi kite suke..kita sayang sangat diorang...kadang2 kitorang gado2. . .tapi itu hal normal la an....i love this family,.. umi thanks being my umi...!!!you are so taking care about me...and my abah...sometime behave like a childish make me...happy life with you all..i don want to separate from you all....

and my sibling.... it such a great time....become your sibling....ngee~
gado2 baik semula...HAHAHA...

that we call a SIBLING hehe....=)

hope don want lose you all.....

so..muah!!<3<3

|alom|acik|pdot|Paez|Akim|

make me happy always......

Saturday, September 18

gurly Gurlz Ku....!!!!


korang. mekaceh datang hari uh...terubat rindu di hati...korunk suker wat lawak...
kite happening sangat ngn korunk...
kita harap kita jumpa lagi...
raya tahun neh memg best la...

(^ ^,)

|mimie|diniey|mida|ayu|mira|ain|

korunng memang the best...

miss you..!!!

.....JOURNEY with Adiey (",)....


awak. kita nak awak tahu yang kita sayang awak...perjalanan percintaan dengan
awak banyak saya belajar erti sabar dengan pergorbanan..
awak. sekarang dah berubah..
saya happy sangat dengan perubahan awak...=)
awak...awak nak tahu tak....awak la 1st LOVE saya....
awak orang lelaki pertama saya jatuh cinta dalam2...
bukan ta der dulu...tapi awak la yang saya couple lain sangat..
awak saya na awak ...

|past|present|future|

dengan awak...
muhammad nurhadi b.othman

saya sayang awak....

muah Love U....!!!!

iS miracle


Hari ni aku pergi beraya dirumah kawan aku....hidayah...
aku memang lame da menanti kelahiran anak nya,...
cute gile,,,aku happy sgt dayah epi bile dapat bby,..
now i realize that...miracle is something that we didn't know...
is all ciptaan Allah yang maha Esa,,
i can touch her finger she so tiny....
so soft her skin...
make my heart sayu dengan ciptaanNya..
hope one day can get too...heheh =)
hurmm...feel her feet,....
SUBHANALLAH.....

my appetite is high,,,



eghh...pe da aku neh...kate na kurus,,,,dulu 4kg trun sekrg da naik 2 kg gara2 raya,...banyak sgt mkann smpi ta terhandle...oleh aku,,,aiseyman....need back to college so do i can control back my diet....erghhhh
spirit please return back!!!!need you!!!!!!!
hope i can reach my dream to be a slim gurl.
wuhahahah......

Tuesday, September 7

DIA MAHA AGUNG

aku dalam mencari identiti aku yang sebenar??
now aku realize that im not a such a good person..
you know what i have lot dosa aku lakukan di muka bumi ini...
dia hanya memberi apa yang aku mahu tapi aku tidak juga appreciate ape yg diberikan
oleh Nya~
LAILAHAILAH
aku mohon kepadamu..hanya nama mu aku memhon kemaafan
ampunilah dosa ku,...SUBHANALLAH!!!